Zwangerschapsmassage


Zwangerschapsmassage


Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam: door de groeiende baby in je buik en het toenemende gewicht verandert je houding en wordt er aardig wat van je spieren gevraagd.


Zwangerschapsmassage is een speciaal aangepaste, zachte massagetechniek waarbij rekening wordt gehouden met de fysiologische veranderingen in het lichaam.

In deze massage van 60 minuten worden gehele rug en schouders, benen en voeten gemasseerd.


Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die de vrouw ervaart verminderen.

Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich beter herstellen.

De bloedcirculatie van jou en je kindje wordt gestimuleerd, en zwangerschapskwaaltjes, zoals hoofdpijn en misselijkheid, kunnen afnemen

Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden.

Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen.
Mama-massage


9 maanden zwangerschap en daarna nog de bevalling zijn een flinke fysieke belasting voor het lichaam, een topprestatie!

Na de bevalling begint de verzorging van je kleintje. Een prachtige taak!, maar ook hierbij ga je je lichaam waarschijnlijk anders belasten dan je gewend was.


Dan is het heerlijk om bijvoorbeeld de rug-, nek- en schoudersspieren –en eventueel het gezicht of de benen- een goede oppepper te geven met een massage die ontspant en de circulatie bevordert.

Even opladen. Even een moment voor jezelf.


Leuk om te geven als (kraam-)cadeau, en heerlijk om te krijgen!