Zwangerschapscursus

 

- De zwangerschapscursus bestaat uit 8 lessen waarvan 1 les na de bevalling (de babybijeenkomst). Een les duurt gemiddeld 1,5 uur waarvan steeds eerst een stukje theorie en daarna oefenen!

* De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

- Inhoud: In het theoriegedeelte krijg je o.a. informatie over de zwangerschap, alle fases van de bevalling, de kraamweek en het herstel van je lichaam na de bevalling. In het praktijkdeel gaan we aan de slag met de spiergroepen die nu extra belangrijk zijn:

De bekkenbodemspieren, de dieper gelegen buikspieren en de rugspieren. Maar ook de been-, bil- en heupspieren komen aan bod. Natuurlijk besteden we elke les tijd aan ademhaling en ontspanningsoefeningen.

Eén van de lessen is een partnerinformatie-avond

- Dag en tijd: Maandag of Dinsdagavond van 20:00 tot 21:30.

- Lokatie: Waldhoornlaan 208 (fysiotherapie praktijk Fizzio) te Etten-Leur.

- Na de bevalling:

Eerst komen we een keertje samen tijdens de babybijeenkomst met je eigen groep. Daarin gaat detijd meestal op aan bevallingsverhalen en foto’s maken! In de daarop volgende 4 lessen (optioneel) gaan we hard werken aan het terugkrijgen van het “spierkorset.” Dat wil zeggen dat we hard gaan werken aan met name de bekkenbodemspieren en de buikspieren. Want deze spieren vormen, in goede onderlinge samenwerking, voor de stabiliteit van het bekken en de (onder)rug. Als deze basis weer gelegd is, is de kans op klachten/blessures door sport of (over)belasting veel kleiner.

- Kosten: zie  prijzen

 

Contact

Esther van den Haspel

Waldhoornlaan 208 Etten-Leur